13 Ağustos 2018 Pazartesi

Http' den Https' e Geçişte Sosyal Medya Beğenilerinin Kaybolması

Facebook Beğeni Kaybolması
            Http' den Https' e geçişte eski beğenilerin nasıl geri getirileceğine bir bakalım!




Başla

Normalde Http ile sunduğunuz websitenizi, Https protokolü ile sunmaya karar verdiniz. Gelen tüm istekleri Https' e yönlendirdiğinizde( 301), o zamana kadar ki tüm sosyal medya beğenilerinizin kaybolduğunu görebilirsiniz. İşte tam bu noktada kullanabileceğiniz bir yöntemi ele alacağız.

Open Graph Kontrolü

Facebook, Google+ gibi arama motorları sitenizi ziyaret ettiğinde, sosyal medya- website ilişkisini sağlamak için Open Graph protokolünü kullanır. Bu nedenle botların standart sayfa olarak eski sayfamızı görmesini istediğimizden <og:url> etiketini Http versiyonunda bırakıyoruz.

<meta property="og:url" content="http://websiteniz.com" />
Not: Google sayfa indeksleri için canonical etiketinin Https olması gerekir.

<link rel="canonical" href="https://websiteniz.com">

Facebook Crawler Hariç Tutulması

Eğer Facebot' unun Http sayfasına uğramasını engellerseniz, bu durumda bot, standart( canonical) sayfayı Https olarak görmeye zorlanacak ve eski beğenileriniz gidecektir. Aşağıda, Apache sunucusunun .htaccess dosyasında nasıl "Facebook crawler"ı yönlendirme dışında tutacağımız var. Böylece Facebot' un dışındaki istekler Https yönlendirmesine tabi olacak. Yani websitenize talepte bulunan, Facebook botu ise sayfanızın Http versiyonunu standart kabul edip eski beğenilerinizi tekrar gösterecektir.


RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} !(Facebot|facebookexternalhit/1.1) [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://websiteniz.com/$1 [R=301,L]

Test

Son olarak beğenilerinizin geri gelip gelmediğini, Facebook Sharing Debugger 'dan Debug-->Scrape Again yolunu izleyerek bakabilirsiniz.

Bitir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder